Direct contact

Stuur een e-mail naar

privatelease@unive.nl
met uw vragen of klachten

Klantenservice

ma – vr 8:30 – 21:00 uur
za 8:30 – 17:00 uur

Bel mij terug

Een adviseur neemt contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

De vijf meestgestelde vragen over Private Lease met Univé.​​

Om zeker te weten dat u uw contract kunt nakomen, stellen wij een aantal voorwaarden aan onze klanten.

  • U bent aan het begin van de contractperiode minimaal 21 jaar oud. En aan het einde van de contractperiode maximaal 80 jaar oud.
  • U heeft een vast dienstverband of een dienstverband dat ten minste nog 3 maanden doorloopt. Wanneer uw dienstverband binnen 3 maanden ten einde loopt, ontvangen we graag een intentieverklaring van uw werkgever.
  • U heeft geen betalingsachterstand bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) en er ligt geen loonbeslag op uw salaris.
  • U bent niet geroyeerd door een verzekeringsmaatschappij.
  • Volgens de regels van het Private Lease Keurmerk bekijken we of u voldoende in staat bent om de maandelijkse lasten te dragen. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door EDR Credit Services.

Private Lease met Univé is flexibel. Zo kunt u uw private-leasecontract boetevrij opzeggen in geval van gedwongen ontslag, echtscheiding of overlijden.

Wilt u uw lopende contract om een andere reden eerder opzeggen en aansluitend een nieuw contract afsluiten? Dan wordt het contract herberekend op basis van de tabel in uw huidige contract. Het maandbedrag dat bij de nieuwe looptijd hoort, betaalt u dan over alle maandtermijnen.

Bij Private Lease met Univé is veel voor u geregeld. Om te beginnen de auto en de wegenbelasting. Verzekerd zijn WA-schaden, casco-schaden en ongevallen voor inzittenden. Verder zijn inbegrepen de kosten van onderhoud, reparaties en banden. Bovendien kunt u rekenen op pechhulp en op vervangend vervoer. En u kunt uw contract eenvoudig boetevrij opzeggen bij scheiding, baanverlies of ontslag.

Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan € 250,- en met een minimale looptijd van 1 maand geregistreerd. De kans is dus groot dat u al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek. Als u een private-leaseovereenkomst met Univé afsluit, wordt dit geregistreerd bij het BKR voor 65% van het totale bedrag over uw totale looptijd. Dus 65% x uw maandbedrag x het aantal contractmaanden.


Voorbeeld: het abonnement dat u kiest kost € 199,- per maand. U wilt graag een privé-abonnement afsluiten voor 36 maanden. U registratie bij het BKR is dus € 199,- x 36 maanden x 65% = € 4.660,-.

Binnen een private-leasecontract met Univé bouwt u gewoon schadevrije jaren op. Aan het einde van de leaseperiode krijgt u een verklaring van schadevrij rijden, als dit het geval is.

Alle veelgestelde vragen