Wat is Private Lease met Univé?

Kiest u voor Private Lease met Univé, dan rijdt u als particulier een nieuwe (of een jonge gebruikte) auto tegen een vast maandbedrag zonder dat deze van u is. U hoeft alleen nog maar te tanken. Bijna alle andere kosten die u aan een auto kunt hebben, zijn inbegrepen. Voor uw eigen rekening zijn alleen de brandstofkosten, parkeerkosten, bezoekjes aan de wasstraat en eventuele verkeerboetes. De leaseperiode bepaalt u zelf: de looptijden variëren van 1 tot maximaal 5 jaar. Dat is pas Flexibel leasen met Univé.
Reparatie en onderhoud
Afschrijvingskosten
Vervanging van de banden
All-riskverzekering met pechhulp
Motorrijtuigen-/wegenbelasting
Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage
Athlon
Het aanbod van Private Lease met Univé is tot stand gekomen in samenwerking met leaseaanbieder Athlon. Uw contract zal straks via Athlon lopen, met de voordelen van Private Lease van Univé. Heeft u hierover vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze adviseurs.
Tankey

5 cent korting per liter op tanken met Tankey

Met de Tankey app tankt u voordeliger. Bij elke tankbeurt met de app krijgt u maar liefst 5 cent extra korting per liter brandstof bovenop de pompprijs.

Veelgestelde vragen

De vijf meestgestelde vragen over Private Lease met Univé.​​ ​

Om zeker te weten dat u uw contract kunt nakomen, stellen wij een aantal voorwaarden aan onze klanten.

  • U bent aan het begin van de contractperiode minimaal 21 jaar oud. En aan het einde van de contractperiode maximaal 80 jaar oud.
  • U heeft een vast dienstverband of een dienstverband dat ten minste nog 3 maanden doorloopt. Wanneer uw dienstverband binnen 3 maanden ten einde loopt, ontvangen we graag een intentieverklaring van uw werkgever.
  • U heeft geen betalingsachterstand bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) en er ligt geen loonbeslag op uw salaris.
  • U bent niet geroyeerd door een verzekeringsmaatschappij.
  • Volgens de regels van het Private Lease Keurmerk bekijken we of u voldoende in staat bent om de maandelijkse lasten te dragen. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door EDR Credit Services.

Private Lease met Univé is flexibel. Zo kunt u uw private-leasecontract boetevrij opzeggen in geval van gedwongen ontslag, echtscheiding of overlijden.

Wilt u uw lopende contract om een andere reden eerder opzeggen en aansluitend een nieuw contract afsluiten? Dan wordt het contract herberekend op basis van de tabel in uw huidige contract. Het maandbedrag dat bij de nieuwe looptijd hoort, betaalt u dan over alle maandtermijnen.

Bij Private Lease met Univé is veel voor u geregeld. Om te beginnen de auto en de wegenbelasting. Verzekerd zijn WA-schaden, casco-schaden en ongevallen voor inzittenden. Verder zijn inbegrepen de kosten van onderhoud, reparaties en banden. Bovendien kunt u rekenen op pechhulp en op vervangend vervoer. En u kunt uw contract eenvoudig boetevrij opzeggen bij scheiding, baanverlies of ontslag.

Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan € 250,- en met een minimale looptijd van 1 maand geregistreerd. De kans is dus groot dat u al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek. Als u een private-leaseovereenkomst met Univé afsluit, wordt dit geregistreerd bij het BKR voor 65% van het totale bedrag over uw totale looptijd. Dus 65% x uw maandbedrag x het aantal contractmaanden.


Voorbeeld: het abonnement dat u kiest kost € 199,- per maand. U wilt graag een privé-abonnement afsluiten voor 36 maanden. U registratie bij het BKR is dus € 199,- x 36 maanden x 65% = € 4.660,-.

Binnen een private-leasecontract met Univé bouwt u gewoon schadevrije jaren op. Aan het einde van de leaseperiode krijgt u een verklaring van schadevrij rijden, als dit het geval is.

Alle veelgestelde vragen

Waarom Private Lease met Univé?

All-risk verzekerd met pechhulp
Eenvoudig switchen van auto of van kilometerbundel
Snel opgezegd bij onverwachte situaties

Voorwaarden en keurmerk Private Lease

Alle voorwaarden van Private Lease met Univé voldoen aan het Keurmerk Private Lease.
Eerlijke voorwaardenCompleet productBescherming tegen te hoge financiële lasten14 dagen bedenktijdZekerheid bij klachten
keurmerk