Alle veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

De meest actuele vragen

Voor Univé-klanten met Private Lease is het rekeningnummer NL41 BNPA 0227 7017 71. Omdat u via automatische incasso betaalt, hoeft u verder niets te doen.

Uw reeds opgebouwde schadevrije jaren blijven geldig als u na uw leaseperiode via Univé Private Lease bij Univé een autoverzekering afsluit. Binnen een private leasecontract met Univé bouwt u gewoon schadevrije jaren op. Aan het einde van de leaseperiode krijgt u van Athlon een verklaring van schadevrij rijden, als dit het geval is.

Private Lease met Univé berekent een gemiddelde premie gebaseerd op het gemiddelde schadeverloop van private-lease klanten.

Uw maandbedrag is gebaseerd op het gekozen aantal kilometers per jaar en de looptijd. Rijdt u meer, dan brengt dit extra kosten met zich mee. In uw contract worden deze kosten in een tabel vermeld.

Als u meer kilometers rijdt, heeft u 2 opties:

 • U kunt extra kilometers tussentijds of aan het eind van uw contract afrekenen.
 • U kunt uw jaarkilometrage tussentijds verhogen. Uw maandbedrag wordt dan aangepast volgens de tabel in uw contract voor de komende én de afgelopen maanden. Het verschil tussen uw oude en het nieuwe maandbedrag voor de afgelopen maanden wordt in één keer in rekening gebracht.

Als u minder rijdt, geldt hetzelfde principe. U krijgt dan geld terug conform de tabel in uw contract. Er is één uitzondering: als u minder rijdt dan de laagste staffel in uw contract, krijgt u geen geld terug.

Private Lease met Univé hanteert het bekende Athlon-protectieplan. Daardoor kunt u uw private-leasecontract boetevrij opzeggen in geval van gedwongen ontslag, echtscheiding of overlijden. Als het protectieplan niet van toepassing is, wordt het contract herberekend op basis van de tabel in uw contract. U betaalt dan het maandbedrag dat bij de nieuwe looptijd hoort over alle maandtermijnen. Kijk het rekenvoorbeeld bij de vraag ‘Hoe wordt een voortijdige contractopzegging berekend?’.

U kunt uw private-lease overeenkomst met Univé op ieder gewenst moment opzeggen. Daar kan een opzegvergoeding aan verbonden zijn, tenzij er wordt opgezegd onder de voorwaarden van het Athlon-protectieplan. In alle andere gevallen zijn er wel kosten verbonden aan de opzegging.

Hoe wordt de opzegvergoeding bepaald?

Bij opzegging bedraagt de opzegvergoeding 50% van de nog totaal verschuldigde maandbedragen tot aan de einddatum. Maar volgt uit het overzicht in de private-leaseovereenkomst een lager bedrag als u bij aanvang direct voor een andere looptijd zou hebben gekozen? Dan is de meest gunstige berekening van toepassing.

Rekenvoorbeeld

Stel, u heeft een contract op basis van 48 maanden en 10.000 kilometer met een maandbedrag van € 264,-. Na 24 maanden wilt u uw abonnement opzeggen.

De opzegvergoeding bedraagt 48 minus 24 = 24 maanden x € 264,- x 50% = € 3.168,-

Echter, als u direct een contract zou hebben afgesloten van 24 maanden, dan zou de leaseprijs € 325,- zijn geweest. Het verschil over de reeds verstreken periode is dan 48 minus 24 = 24 x (€ 325,- minus € 264,-) = € 1.464,-. Deze tweede berekening is de meest gunstige berekening voor de klant. Deze is dan ook van toepassing. De opzegvergoeding in dit voorbeeld bedraagt dus € 1.464,-

In de looptijd/kilometertabel van uw private-leaseovereenkomst met Univé ziet u al de nodige maandbedragen bij de verschillende looptijden. Het maandtarief dat hoort bij een looptijd tussen de genoemde looptijden in, is naar rato af te leiden.

Bij Athlon is het mogelijk om de auto na afloop van het private-leasecontract met Univé te kopen. U ontvangt binnen 24 uur na uw verzoek een marktconforme offerte. We berekenen hiervoor geen extra kosten. De offerte is vrijblijvend en heeft een beperkte geldigheidsduur.

Algemeen

Univé-partner Athlon is met ruim 100.000 leaseauto's marktleider in Nederland. Zij kopen dus groot in en krijgen daarom veel korting. En dat geldt niet alleen voor de auto's zelf, maar ook voor onderhoud, reparaties, banden en verzekering. Daarom is Private Lease met Univé zo voordelig.

Om zeker te weten dat u uw contract kunt nakomen, stellen wij een aantal voorwaarden aan onze klanten:

 • U bent aan het begin van de contractperiode minimaal 21 jaar oud. En aan het einde van de contractperiode maximaal 80 jaar oud.
 • U heeft een vast dienstverband of een dienstverband dat ten minste nog 3 maanden doorloopt. Wanneer uw dienstverband binnen 3 maanden ten einde loopt, ontvangen we graag een intentieverklaring van uw werkgever.
  Je hebt geen betalingsachterstand bij het BKR en er is geen loonbeslag op je salaris;
 • U heeft geen betalingsachterstand bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) en er ligt geen loonbeslag op uw salaris.
 • U bent niet geroyeerd door een verzekeringsmaatschappij.
 • Volgens de regels van het Private Lease Keurmerk bekijken we of u voldoende in staat bent om de maandelijkse lasten te dragen. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door EDR Credit Services.


  Deze beoordeling wordt door EDR Credit Services uitgevoerd.

Ja, dat kan. Bij een aanvraag hebben wij dan een paar gegevens van u nodig.

 • Een winst- en verliesrekening van het meest recente jaar. Hiervan wordt een gemiddeld inkomen afgeleid.
 • Bankafschriften van minimaal 3 recente maanden met daarop privé-inkomsten en uitgaven.

Houdt u er rekening mee dat uw aanvraag alleen in behandeling kan worden genomen als uw onderneming minimaal een jaar bestaat.

Athlon kan uw huidige auto van u overnemen. Dat scheelt u een hoop gedoe. Vraag hier het overnamevoorstel bij Athlon op. Op werkdagen ontvangt u ons voorstel binnen een paar uur.


Tip: Zorgt u ervoor dat u een aantal duidelijke foto's van de voorkant, de zijkant en het interieur van uw auto beschikbaar heeft.

Via onze website kunt u een aanvraag indienen voor de auto van uw keuze. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op om uw aanvraag en het verdere proces met u door te nemen. Hierna begint het acceptatieproces. Na goedkeuring stellen we de overeenkomst voor u op en reserveren we de auto voor u. Nadat we van u de ondertekende overeenkomst hebben ontvangen, maken wij de auto klaar voor aflevering. Binnen 10 tot 15 werkdagen kan de auto vervolgens aan u worden geleverd. We komen de auto natuurlijk graag bij u brengen.

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer de werkgever een auto beschikbaar stelt en het contract aangaat. Omdat u het contract privé afsluit en betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.

Nee, als u als privépersoon een auto leaset, is er geen sprake van een lening.

Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan € 250,- en met een minimale looptijd van 1 maand geregistreerd.

Als u een private-leaseovereenkomst met Univé afsluit, wordt dit geregistreerd bij het BKR voor 65% van het totale bedrag over uw totale looptijd. Dus 65% x uw maandbedrag x het aantal contractmaanden. Voorbeeld: u kiest een abonnement van € 199,- per maand. U wilt graag een privéabonnement afsluiten voor 36 maanden. Uw registratie bij BKR bedraagt dus € 199,- x 36 maanden x 65% = € 4.660,-.

Goede producten en diensten en heldere communicatie vinden wij belangrijk. Het kan natuurlijk voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent met het product, de dienst of de handelwijze van Private Lease met Univé of van één van onze medewerkers. Dan horen wij dat graag. Lees hier meer over Athlon’s klachtenregeling.

De factuur wordt geïncasseerd op de vervaldatum die op de factuur staat. De vervaldatum vindt u rechtsboven op de factuur.

Op de factuur wordt eerst het leasebedrag exclusief BTW genoemd. Aan het einde van de factuur wordt de BTW (21%) toegevoegd en komen we uit op het afgesproken leasebedrag. Het kan gebeuren dat niet over het hele bedrag BTW wordt geheven, bijvoorbeeld bij onderdelen waarover geen BTW hoeft te worden betaald. Denk aan het aandeel wegenbelasting in de leaseprijs. Bij nieuwe contracten die na 5 juli 2017 zijn aangevraagd, wordt geen BTW meer geheven over de wegenbelasting.

De eerste factuur kan wat hoger zijn, afhankelijk van de datum waarop u bent gaan rijden. Als u uw auto halverwege de maand heeft ontvangen, krijgt u een factuur voor de startmaand én de eerstvolgende maand.

De bekeuring wordt in eerste instantie door Athlon betaald. Vervolgens ontvangt u van Athlon een factuur van deze incassering. Door de factuur te voldoen, betaalt u de bekeuring aan Athlon.

Wilt u bezwaar aantekenen tegen de bekeuring? Neem dan voor meer informatie telefonisch contact op met de Athlon Driver Desk: 036 547 4466.

Wijzigingen in bijvoorbeeld uw woonadres of bankrekeningnummer kunt u via de mail aan ons doorgegeven.

Ja, dat kan. Neem voor meer informatie telefonisch contact op met de Athlon Driver Desk: 036 547 4466.

Maximaal een week na de aflevering van de auto stuurt de RDW het kentekenbewijs naar uw huisadres


Let op: Zonder kentekenbewijs mag u niet rijden in het buitenland. U kunt hiervoor een boete krijgen.

Het abonnement van Private Lease met Univé

Het abonnement bevat de leaseauto zelf, wegenbelasting, all-riskverzekering met pechhulp, onderhoud, reparaties, banden, de module Autodelen, vervangend vervoer na 72 uur en boetevrij opzeggen bij overlijden, scheiding of ontslag.

Het maandbedrag kan veranderen als gevolg van fiscale wijzigingen of aangepast verbruik. Fiscale oorzaken zijn bv. wijzigingen in de wegenbelasting, assurantiebelasting of btw. Dit geldt overigens ook als u een auto koopt. Maar het kan ook gebeuren dat uw kilometerverbruik aanleiding geeft tot een aanpassing van uw maandbedrag.

Eén keer per jaar worden de werkelijk gereden kilometers afgerekend en wordt uw maandbedrag aangepast aan uw kilometerverbruik. Dit kunt u vergelijken met de afrekening van uw energiemaatschappij.
De kosten van meer of minder kilometers worden bepaald door het tariefverschil tussen de kilometeropties. Dat gaat als volgt.

Stel, u heeft een contract voor 10.000 km per jaar à € 300,- en de eerstvolgende optie is 15.000 km à € 325,-. U rijdt in een jaar 12.500 km, dus 2.500 km extra.

 • Het verschil tussen de kilometeropties is 15.000 km minus10.000 km = 5.000 km.
 • 5.000 km kosten € 325,- minus € 300 = € 25 per maand, dat is € 0,06 p/km.
 • 2.500 extra kilometers kosten dan 2.500 x € 0,06 / 12 mnd = € 12,50 p/mnd.
 • De afrekening voor 12 maanden is dan 12 x € 12,50 = € 150,-.

Goed nieuws. Rijdt u een jaar lang minder kilometers, dan krijgt u geld terug

Dit is mogelijk. We rekenen het graag voor u uit.

Nee, uw contract voorziet niet in winterbanden. Uw private-leaseauto wordt standaard geleverd op zomerbanden. Wilt u extra zekerheid? Kies dan voor all-seasonbanden. Dit zijn banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Het wisselen van banden behoort hiermee tot het verleden. Deze banden zijn toegestaan als alternatief in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.

Private Lease met Univé hanteert het Athlon-protectieplan. Daardoor kunt u uw private-leasecontract boetevrij opzeggen in geval van gedwongen ontslag, echtscheiding of overlijden.

Als het protectieplan niet van toepassing is, wordt het contract herberekend op basis van de tabel in uw contract. U betaalt dan het maandbedrag dat bij de nieuwe looptijd hoort over alle maandtermijnen. Een uitwerking en rekenvoorbeeld vindt u hier.

Bij schade betaalt u per schadegeval € 250,- eigen bijdrage. Kiest u bij het afsluiten van uw abonnement voor de module Verlaging Eigen Bijdrage? Dan verlaagt u uw eigen bijdrage naar € 100,- per schadegeval.

Is de schade niet verhaalbaar (bijvoorbeeld bij vandalisme), dan valt dit onder uw eigen bijdrage.

Geen probleem. Iedereen met een geldig rijbewijs mag met de auto rijden.

Wanneer u besluit om uw private-leaseabonnement niet te verlengen, kunt u uw auto inleveren bij een Schadenet-vestiging. Lees hier meer informatie.

De leaseauto

Omdat we met nieuwe voorraadauto’s werken, is het meestal niet mogelijk om (fabrieks-)opties toe te voegen. Accessoires mogen na ontvangst van de auto wel zelf worden toegevoegd. Na afloop van het leasecontract mag u de toegevoegde accessoires dus ook overbouwen op een nieuwe auto. Houdt u er wel rekening mee dat er geen zichtbare schade achterblijft op uw auto.
Ja, dat mag. De kosten hiervan nemen we alleen niet mee in het leasecontract. De trekhaak is dus uw eigendom. Na afloop van het leasecontract mag u de trekhaak dus ook overbouwen op een nieuwe auto. Houdt u er wel rekening mee dat er geen zichtbare schade achterblijft op uw auto.

Ja, dit is mogelijk. Als u dit wenst, neem hiervoor dan contact met ons op.

Een aantal auto’s is op voorraad en kunnen binnen enkele weken worden geleverd. Bij nieuw te bestellen auto’s is de verwachte levertijd van een specifiek model linksonder op de desbetreffende pagina vermeld.

U kunt de auto ophalen bij het hoofdkantoor van Athlon in Almere of bij één van haar regionale dealers.

Het is bij sommige merken mogelijk om de auto zonder extra kosten op een gewenste plaats af te laten leveren. Neem contact met Athlon op voor meer informatie.

Mijn abonnement van Private Lease met Univé verlengen. Hoe werkt dat?

U kunt vanaf 5 maanden vóór het einde van uw contract zelf contact met ons opnemen of afwachten totdat u een e-mail van ons ontvangt. Afhankelijk van uw contractduur heeft u de keuze om langer door te rijden in uw huidige auto of een nieuwe auto uit te zoeken.

Als u met uw huidige auto langer wilt doorrijden, ontvangt u van ons een aangepast contract. De looptijd op uw contract wordt dan gewijzigd en het maandbedrag wordt aangepast op basis van de matrix in het contract of het actieaanbod.

Als u uw huidige abonnement verlengt en dus langer met uw huidige auto doorrijdt, wordt uw BKR-registratie aangepast op basis van uw totale looptijd. Heeft u een 24-maands contract verlengd met 24 maanden, dan is uw BKR-registratie gebaseerd op de verplichting van 48 maanden. Lees hier hoe het bedrag wordt berekend dat wordt geregistreerd bij de BKR.

Dat betekent dat de looptijd van uw contract aangepast wordt terwijl het maandbedrag hetzelfde blijft. Ook staat er een clausule in dat u een opzegtermijn heeft van 1 maand en elke maand mag opzeggen om voor een nieuwe Athlon private-leaseauto te kiezen. Dat geeft dus veel flexibiliteit.

Als u uw abonnement verlengt tegen een korting op uw maandbedrag, dan geldt de korting over alle maandbedragen van de verlengingsperiode. Heeft u bijvoorbeeld een 24-maands contract en kiest u voor nóg 24 maanden? Dan geldt de korting dus over de laatste 24 maanden.

De korting gaat in zodra de verlenging door ons is verwerkt. Dat zal dus vaak nog vóór het einde van uw contract zijn. De korting wordt met terugwerkende kracht over de gehele leaseperiode verwerkt. Voor de maanden van de verlengingsperiode wordt het tarief met €5,- verlaagd. Voor de reeds verstreken maanden ontvangt u het kortingsbedrag direct op uw rekening. Volgens het voorbeeld dus 24 x € 5,- = € 120,-.


Uw volgende maandtermijnen worden verlaagd met de korting. Dit ziet u op uw factuur aan uw lagere maandbedrag. De korting over uw vorige maandtermijnen worden als cash back in mindering gebracht op uw eerstvolgende maandfactuur.

Bij een verlengingsaanbod op een nieuwe auto kunt u uw abonnement volledig opnieuw samenstellen. Naast de auto kiest u de abonnementsduur, het aantal kilometers per jaar en aanvullende modules. Uw aanvraag wordt als nieuwe aanvraag beoordeeld en u doorloopt het reguliere acceptatieproces inclusief BKR-registratie en financiële toetsing.

Wanneer u besluit om uw private-leaseabonnement niet te verlengen, kunt u uw auto inleveren bij een Schadenet-vestiging. Lees hier meer informatie.

Direct contact

Stuur een e-mail

privatelease@unive.nl voor vragen en klachten

Klantenservice

Maandag - vrijdag 08.30 - 17.00